Predsjednik – Robert Markt

Naslovna Predsjednik – Robert Markt
by bojan

Životopis

Od davne 1769. u kojoj je Francuz Nicolas-Joseph Cugnot konstruirao prvo vozilo s 3 kotača koja pokreće parni motor pa do danas, kada se u Republici Hrvatskoj proizvodi automobil Rimac Nevera koji tehnološki stoji uz bok najmodernijih i najbržih vozila današnjice.

Od davne 1901. kada Ferdinand Budicki dovozi prvi automobil u Zagreb pa do danas kada svatko tko želi može položiti vozački ispit i voziti automobil postoje ljudi poput mene kojima automobil nije smo prijevozno sredstvo.

Za mene i meni slične gotovo svaki automobil predstavlja i sportski artikl kojeg kada stavimo na trkaču stazu ili propisno zatvoreni dio ceste treba još samo štoperica i barem jedan vozač spreman odmjeriti snage, vidjeti tko je brži.

Upravo u tom trenutku nastaje naš sport, auto i karting sport.

Naš sport nije i ne smije biti samo nadmetanje, on mora biti i platforma za druženje. On mora prepoznavati najbolje ali ne smije biti rezerviran samo za najbolje, niti smije biti podloga za raslojavanje. U našem sportu jedino je štoperici dopušteno raditi razliku između vozača.

Negiranje činjenice da je u auto i karting sportu dopušteno isključivo i samo štoperici raditi razliku između vozača, nakon odvožene zadnje sezone 2007. godine vratilo me 2023. godine u auto i karting sport.

Vratio sam se dati našem sportu dostojanstvo, vidljivost i izvrsnost.

Dostojanstvo pripada svakom vozaču koji je pripremio sebe i svoje vozilo za nastup, bez obzira na rezultat nakon utrke.

Vidljivost je ključna za svakog našeg vozača koji mora zatvoriti financijsku konstrukciju svojeg nastupa na utrkama. Bez vidljivosti nema budućnosti našim vozačima, našim klubovima a niti našem Hrvatskom auto i karting savezu.

Izvrsnost pripada najboljima među nama. Ona mora biti kruna našeg rada. Izvrsnost želim prepoznavati na svakom koraku te je poticati u vožnji, suđenju, organizaciji utrka, radu s članstvom.

Od 04. ožujka 2024. godine i formalno-pravno potvrđen sam kao predsjednik našeg saveza upisom u Registar osoba ovlaštenih za zastupanje.

Dugih dva mjeseca čekanja na mogućnost stvarnog i potpunog upravljanja procesima u našem savezu iza nas su!

Kao osobi koja je familijarno vezana uz auto utrke, kao nekadašnjem vozaču utrka, kao neizlječivom zaljubljeniku u auto i karting sport neće biti teško raditi na zakazanim ciljevima i boriti se za snažniji i organiziraniji auto i karting sport.

U poslu kojeg sam preuzeo ne mogu bez vaše „povratne informacije“. Bez stalne valorizacije onoga što radim, kako vodim savez, bez sučeljavanja argumenata nema ni pronalaženja najboljih rješenja. Najbolja rješenja ako i postoje zahtijevaju strpljenje.

Na poziciji predsjednika saveza štoperica mi nije sklona. Juri i vrti se puno brže no što je uobičajeno. Posebno nakon izgubljena dva puna mjeseca u administrativnim „šikanama“ čekajući na preuzimanje saveza. Vrijeme sada brzo prolazi a nepravilnosti i problemi iz prošlosti sustižu me kao vozila više klase.

Kao vozač znao sam kako treba voziti trku i kada nije bilo sve idealno. Pokazat ću vam i dokazati da sam i u ovoj ulozi spreman šampionski raditi, ponašati se i postizati rezultate.

Našem sportu potreban je „restart“ posebno u radu s mladima i na području omasovljavanja i jačanja regionalnih natjecanja.

Nađite svoj način kako ćete pomagati naš sport. Netko radeći sa mnom, netko radeći za svoj klub, za svoj rezultat, netko organizirajući utrku, CUP ili pak WRC, netko kroz konstruktivnu kritiku odluka rukovodstva saveza, netko kroz prijedloge i ideje, netko kroz financijsku potporu nekom vozaču ili klubu, netko kroz praćenje utrka i rezultata, netko kroz lijepe i pozitivne objave u medijima ili društvenim mrežama, netko sa zastavicom na zavoju, netko kroz volontiranje…

Za svakoga ljubitelja auto i karting sporta ima mjesta u savezu u kojem sam ja predsjednik. Udružimo snage!

 

Robert Markt, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Predsjednici kroz povijest

Partneri

Web stranica haks.hr koristi kolačiće kako bi poboljšala korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja stranice prihvaćate uvjete korištenja. Prihvaćam Ne prihvaćam