Predsjednik – Davorin Štetner

Naslovna Predsjednik – Davorin Štetner
by admin

Davorin Štetner je poduzetnik i investitor. Na čelu je svoje Kreator grupe koja se sastoji od tvrtki, projekata i investicija. Između ostalog predsjednik je Hrvatske mreže poslovnih anđela – CRANE, član Vijeća za gospodarska pitanja predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, član Upravnog odbora European Business Angels Network – EBAN i predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza.

Životopis

Davorin Štetner je rođen u Zagrebu 10. studenog 1981. Svoj prvi poslovni projekt pokrenuo je s 20 godina, a danas je vlasnik mnogih projekata posebno u medijskoj industriji i TV produkciji (Kreator TV, Kreator Film New York, Zimo digital). Štetner je aktivni poslovni anđeo s širokim portfeljom ulaganja diljem svijeta.

Prvi zapaženiji korak na svjetskoj sceni napravio je akvizicijom medijskih prava Formule 1 za Hrvatsku 2011. kada je samostalno potpisao ugovor s Bernijem Ecclestoneom pobijedivši velike multinacionalne televizije. S tada 29 godina postaje najmlađi privatni vlasnik TV prava Formule 1 u svijetu. Kako je kasnije rekao – “Formula 1 te kontakti i prijateljstva koja sam tamo stekao promijenila su mi poslovni život i širom otvorila veliku svjetsku scenu.”

Štetner ima veliko iskustvo u segmentu premium sportskih prava. Radio je ili radi s najvećim imenima poput Formule 1, Volvo Ocean Race-a, MotoGP-a, Eurosporta i drugih. Vodi mnoge medijske projekte više od 15 godina, a postavio je od nule mnoge televizijske projekte.

Motorsport mu je velika ljubav. U 2012. je osnovao Kreator Racing Team da pomogne mladim vozačima u proboju na svjetsku scenu. Kreator Racing je ostvario neke od povijesnih rezultata za Hrvatsku u Formuli Renault, kartingu i motocrossu. Tim drži više od 19 međunarodnih i nacionalnih titula te je jedan od najuspješnijih timova u Hrvatskoj.

U 2015. predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar – Kitarović imenovala ga je u svoje Vijeće za gospodarska pitanja. Treći mandat obnaša dužnost predsjednika Hrvatske mreže poslovnih anđela – CRANE. Početkom 2018. godine izabran je u Upravni odbor najjače svjetske organizacije poslovnih anđela sa sjedištem u Briselu – European Business Angels Network – EBAN.

Aktivan je i u Hrvatskom auto i karting savezu koji je član Međunarodne automobilističke federacije – FIA od 2011. kao član Upravnog odbora, od 2017. kao Pomoćnik predsjednika saveza da bi početkom 2019. bio izabran za predsjednika saveza.
Velika ljubav su mu i ekspedicije i putovanja. Dosad je proputovao preko 80 zemalja svijeta poput Obale Bjelokosti, DR Konga, Liberije, Paname, Butana. Posjeduje pilotsku i skipersku dozvolu.

Motorsport

Davorin Štetner u motorsport je ušao relativno kasno kupivši medijska prava Formule 1 za Hrvatsku početkom 2011. Kako i sam ističe – odlazak na prvu utrku Formule 1 2011. probudio je strast za motorsportom. Iste godine postaje članom Upravnog odbora Hrvatskog auto i karting saveza, a samo godinu kasnije pokreće Kreator Racing Team kako bi pomogao mladim sportašima. Kreator Racing danas je jedan od najuspješnijih sportskih teamova u Hrvatskoj, a drži preko 19 pojedinačnih i timskih naslova Prvaka Hrvatske u kartingu i motocrossu. Kreator Racing drži i jedan od najboljih rezultata u povijesti hrvatskog motorsporta – drugo mjesto Kristijana Habulina u Formuli Renault 2.0. Italia. 2011. Štetner je pokrenuo i Kreator TV – jedini regionalni specijalizirani Sportski TV kanal koji danas pokriva motorsport te je bitno zaslužan za promociju sportaša oktanskih sportova.

U Hrvatskom auto i karting savezu već kao član Upravnog odbora sudjeluje redovno u aktivnostima Centralno europske zone FIA-e te razvija dobre odnose s vodećim ljudima saveza regije. Od 2017. izabran je za pomoćnika predsjednika HAKS-a, a nakon ostavke predsjednika Matka Bolanče na izvanrednoj izbornoj skupštini 2019. godine izabran je za predsjednika krovne hrvatske organizacije za motorsport. Kao delegat zastupa savez u skupštini Svjetske automobilističke federacije – FIA. Svojom agilnošću već nakon nekoliko mjeseci imenovan je u radnu grupu za digitalni motorsport FIA-e, a u prosincu 2019. Imenovan je članom FIA ASN Development Task Forcea – tijela najviše razine koja brine o razvoju svih svjetskih saveza.

Predsjednici kroz povijest

Web stranica haks.hr koristi kolačiće kako bi poboljšala korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja stranice prihvaćate uvjete korištenja. Prihvaćam Ne prihvaćam